Hälsoblogg

Förundran

Ett blommande äppelträd. Jag tycker knappt att det finns nått vackrare.

Ta dig en extra minut idag att se dig omkring för att upptäcka allt det fina runt omkring dig. När vi tar in storheten och uppskattningen av saker vi gillar kallas det för förundran. Även om det inte är något nytt fenomen så är det relativt nytt att forskningen kommit fram till att människor som är duktiga på att förundras är lite lyckligare. Dessutom mindre stressade.


Låter det konstigt? Ja lite kanske men när man tänker efter är det nog inte så märkligt ändå.

Låt inte bara livet rusa förbi i 110. På din nästa löprunda stanna en minut på ett vackert ställe i skogen och bara ta in det som finns runtomkring dig. Innan du går och lägger dig på kvällen ta ett ögonblick och titta på dina barn, din partner eller dig själv för all del och känn en känsla av tacksamhet för vad du har i ditt liv.

Att falla

Vi kommer alla att falla ibland, det är helt naturligt och mänskligt. Hur vi hanterar det är högst individuellt. Mycket handlar om att acceptera läget och göra det bästa av situationen. Det kan vara mycket lättare sagt än gjort. Ibland klarar vi att hantera det på egen hand, ibland behöver vi hjälp. Var inte rädd att be om hjälp när du behöver det ❤️ Jag finns för lyssna när du behöver det mest.

Yoga

För tre år sedan gick jag på mitt första yogapass. Vem kunde tro att det skulle förändra så mycket? Jag var helt övertygad om att yogan inte var något för mig som var så ”stel” och ovig och dessutom gillade träning där man blev riktigt trött efter. Bara tanken att ligga still och inte tänka på nått i slutet av passet stressade mig. Tänk så fel jag hade. Det visade sig att det var precis det jag behövde. Jag behövde mjukheten och smidigheten i yogan som balanserade upp mig och mina tidigare stelheter i rygg och nacke är så mycket bättre nu. Jag är dessutom starkare både fysiskt och mentalt. Yogan ger mig den nedvarvning min hjärna behöver och den gör framförallt att jag mår bra! Går just nu en utbildning till yogalärare och det är så spännande.
So stay tuned för det kommer mer yoga inspo framöver. Namaste